dijous, 27 de març del 2008

Modificació del Decret de la Comunitat Valenciana que prohibia a le bicis circular per terrenys forestals

Vos deixe esta entrada en el blog perque pense que d'alguna manera ens afecta, és difícil creuar-se amb el seprona però millor fer-ho sense problemes. Les dos manifestacions convocades les últimes setmanes, a Castelló i Alacant primer i fa poc a València, esta amb 6000 assistents, han tingut èxit i finalment s'ha modificat el Decret 8/2008 amb data 25 de gener, en el que el Consell preveia excloure a les bicicletes dels vehicles permissibles de circular per pistes i senders forestals,... així ho veiem en el Diaro Oficial de la Comunitat Valenciana en els articles:

Article 6. Circulació de vehicles sense motor
1. Els vehicles sense motor poden circular per totes aquelles pistes i sendes forestals en què no estiga prohibit aquest tipus de circulació.
2. El límit de velocitat establit és de 30 quilòmetres a l'hora. Sempre que circulen per pistes o sendes forestals, han de respectar els drets de pas dels senderistes o passejants a peu o a cavall, que tindran prioritat davant dels vehicles sense motor.

Article 10. Itineraris i circuits autoritzats
1. La conselleria competent en matèria de medi ambient, en col·laboració amb les diverses federacions esportives d'automobilisme, motociclisme i ciclisme, associacions de propietaris forestals, de conservació de la natura, de defensa de la caça i dels ajuntaments corresponents, com també d'altres persones o entitats que es considere convenient, elaborarà un catàleg d'itineraris pels quals poden ser autoritzades les activitats esportives i les excursions organitzades.
2. En col·laboració amb els ajuntaments s'elaborarà una xarxa de rutes i itineraris encaminats a fomentar l'ús de la bicicleta de muntanya en determinades àrees amb especial interés turístic, històric o paisatgístic, que serviran, així mateix, per a regular el flux d'aquesta activitat recreativa.
[…]

Decret 8/2008 del 25 de gener de 2008
https://www.docv.gva.es/portal/portal/2008/01/29/pdf/2008_993.pdf
ressaca btt - canals