diumenge, 9 de maig del 2010

Diumenge 9/maig/2010 - MOIXENT-FONTANARS

Hui tocava ruta nova, ruta que van fer uns bikers no fa molt de temps i que segons deien van gaudir molt d'ella, volien compartir l'experiència i per això la van penjar en internet. Hui, nosaltres anem a comprovar-ho.
A les 7:45h estàvem Ximo, Emilio, Carlos, Vicent G i jo disposats a passar un matí fent el que mes ens agrada, pedalejar per la muntanya.
Anem amb dos cotxes fins a Moixent i a les 8:30h comencem la marxa. Teniem que arribar fins a La Font de la Figuera pel riu, d'ací a Fontanars on esmorzaríem i des d'ací a Moixent, 45 Km quasi sense xafar asfalt.
Comencem el primer Km per dins del riu Cànyoles, suficient recorregut per a donar-nos de que ens va a ser impossible arribar a La Font, les ultimes pluges han augmentat el cabal del riu i trams de la ruta marcada estan baix de l'aigua. Decidim deixar La Font de la Figuera i anar directament a Fontanars improvisant sobre la marxa i seguint les marques d'un sender local. Encertada decisió, per que per ací hem pogut gaudir de la vall de les Alcusses una vall fèrtil que fa que el raïm, el blat, les ametles i altres fruits de secà siguen de lo millor de la contornada. Passem per davant de tres cellers amb renom internacional, El Celler del Roure, Les Alcusses i Pago Casa Gran.


Després de recórrer esta vall arribem a una altra vall, la dels Alforins, si la vall de Les Alcusses em té fascinat, d'esta estic enamorat. Camps i camps de vinya mesclats amb tons ocres de terra fan una composició digna de qualsevol pintor reconegut. Ací l'oratge i les propietats de la terra són òptimes per que els vins d'esta zona siguen de lo millor del món. Per tot açò es coneguda com la “Toscana Valenciana” i no té res que envejar a la italiana.
Després de veure este espectacle des de dalt de la muntanya vam decidir no baixar a Fontanars i continuar amb la ruta fins al Bosquet. D'este tram si que tinc que dir que es de lo millor de la ruta, muntanya, muntanya i mes muntanya, camins, camins i mes camins, sendes, trialeres, pins, pedres soltes, aigua, matolls... ho te tot. Concretament te una senda de 5 Km de longitud on podem trobar tot el que pot agradar a qualsevol biker, planejades, muntades i baixades molt tècniques.


Després d'esta fantàstica senda ens quedaran uns 5 Km mes de pista fins que arribem al Bosquet, un llac encantador a poca distancia del poble de Moixent. Des del llac fins a Moixent la fem per la carretera local que circula tallant la muntanya.


En definitiva, este diumenge la penya ha pogut fer una de les rutes mes espectaculars, exigent i tècnica del calendari d'enguany, ideal per a fer en qualsevol època de l'any.
Les fotos les tingueu a l'album i el track al seu lloc.

El proper diumenge mes i millor... la senda del Portalet.