diumenge, 17 de maig del 2009

Diumenge 17/maig/2009 **Pantà de Tous**

Hui tocava una de les rutes que no havíem fet mai i que l'hem pogut fer gràcies al track de la penya d'Enguera BTPabajo.
Els que vam poder disfrutar, o patir, esta ruta vam ser, Victor, Vicent G, Carlitos, Romana i Andrés amb la grata companyia de Langa, de la penya La Revolta de Xàtiva.
Al principi i muntant cap al camp de tir de l'Alcúdia de Crespins tot anava bé, però en la baixada i després de l'encreuament d'Anna vaig punxar les dos rodes de la meua bici, açò va fer que ens retardàrem uns 20 minuts. Una vegada solucionat este contratemps, vam continuar cap a Anna que era el lloc des d'on realment començaria la ruta.

(foto: currantes i turistes)

Vaig a dividir la ruta en dos parts, una, des d'Anna fins a Navarrés, i l'altra, des de Navarrés fins a Canals. La primera, es la mes atractiva paisatgísticament parlant, transcorre per pista forestal sense massa dificultat, es passa per una font i per un llac xicotet on la gent d'Anna aprofita per a pendre el bany, entre pins, on sempre tens al Caroig vigilant-te i de vegades es pot veure la pressa del pantà Tous, apenes es toca asfalt. La segona part, ja després d'esmorzar en Navarrés, es molt ràpida i transcorre per camins asfaltats, on es passa per Playamonte i per dins dels pobles de Bolbait i Chella, sense massa dificultat tècnica ni física. L'unica dificultat es la trialera que hi ha des de l'encreuament d'Anna cap a Canals. Ací vam caure a terra primer Carlitos i després jo, on per sort no va ser res important, uns repelons i prou.
En resum es tracta d'una ruta llarga, pistera, sense ninguna dificultat tècnica i que es preferible fer en l'hivern.
Vos deixe el track en el seu lloc, per si algú vol...
La propera setmana una de les rutes mes exigents, el Barranc Boquella...

ressaca BTT - canals