dilluns, 30 de juny del 2008

Eixida Diumenge 29/juny/2008 **La Maravillosa**

Després d'anunciar la ruta maratoniana i guerrera una setmana abans per que la penya anara fent-se la idea i esperant que la gent responguera a la crida... sols tinc que donar l'enhorabona als 4 guerrers que vam tindre el valor de presentar-se i deixar-se la pell en aquesta ruta tan espectacular a la vegada que dura, estos som, Ricardo, Javi Castells, José i Andrés. De la resta, sols dir que són uns covards, pareix que al vore la ruta anunciada vau eixir en el cua entre cames, clar ara venen les típiques escuses de, si estava en la platja, que si futbet, que si sopar, que si, que si, que si... KAKA DE VAKA!!!

Com ja sabeu, teníem que fer la ruta de Canals-La Solana-Avionetes-Camí del Vallaí i ací decidir si anar cap a "El Tejarico" o fer el barranc de Boquella. La primera eren uns 72Km i la segona 52Km.
A les 8 en punt vam eixir i a les 9:45 ja estàvem dalt de La Solana. La calor començava a notar-se, i molt. Fem la cresta de la serra en sentit cap a Moixent. Baixem cap a la carretera de Navalón i des d'ací fins al camí del vallaí. El cansament es fa patent en cadascú dels 4 guerrers i sols portem 28Km. La temperatura augmenta. Començem a racionar l'aigua. Arrivem a la baixada cap al barranc del Boquella i els 3 que no havíem estat mai per allí (Ricardo, José i Andrés) ens quedem amb la boca oberta de vore l'altura que hi ha des de on estem, fins al llit del barranc. Parem per a contemplar i omplir-se de la bellea de les vistes. Javi ja estava baixant, ell ja ho havía vist.
La baixada es perillosa, les pendents són pronunciades i amb pedra solta tot açò fa que siga bastant tècnica. A Ricardo li va derrapar la roda de davant i va caure a terra, fent-se algunes raspades sense importància en el costat esquerre. A l'arribar al mateix llit del barranc està el creuer de camins i on tenim que decidir si fem el Tejarico o el Boquella. La decisió crec que ja estava presa des d'uns quilòmetres abans i per unanimitat vam fer el barranc de Boquella. Estava prou clar, no teníem aigua, la temperatura passava del 30º, i les cames estaven prou ressentides.
El barranc del Boquella és una meravella (vegeu m'ha eixit un apariat), són 8,5 Km de senda, camí, riu, trialera... ho té tot, és dur, és tècnic, és trencacames, és FANTÀSTIC. Lo millor és que una vegada estàs allí baix ja no hi ha marxa arrere, tens que fer-lo. Dona la sensació que estàs en l'infern. Les parets tallades per l'aigua del barranc per mils i mils d'anys, són enormes. Allí baix l'aire apenes corre. Allí baix la temperatura és mes alta. Allí baix no eres res. Vegeu, pues allí baix estàvem els 4. Després de moltes parades, de moltes xicotetes caigudes, de baixar de la bici i d'altres coses, vam arribar al Restaurant Boquella, on vam acabar amb totes les reserves d'aigua fresca que tenien (es un dir, clar).
La tornada fins a Canals va ser ràpida.
Al final la ruta no eren 52Km si no 57Km.

AVE CAESAR, MORUTORI TE SALUTANT!!!
Dedicat als 4 guerrers que van lluitar i guanyar esta batalla.


ressaca btt - canals

8 comentaris:

Anònim ha dit...

ANDRES ESTIC MOLEST PERQUE NOS HAS PUBLICAT RES DEL BOCA A BOCA QUE EL VAIG TINDRE QUE FER EN LA MARAVILLOSA.

Anònim ha dit...

No et molestes, ja saps que eixes coses no són per a contar-les, això sempre quedarà entre tú i jo. JA, JA, JA, JA...

Anònim ha dit...

El que no sap...... és com el que no veu.

No més baixar la costera del Chorrillo en direcció barranc amunt (200 metres) està la font de la Noguera que xorra tot l'any, després hi ha una altra entre el Polserut i el Cantalar al costat d'un dipòsit anti incendis, o bé, altra en el caseriu de la canyada Boquella (abans del Teularet, si no planejant fins al Teularet, per Benacancil també trobareu fonts amb aigua.

Anònim ha dit...

Cal recordar que algunes estan dins de propietat privada, però anant amb RESPECTE i EDUCACIÓ no crec que vos diguen res.
Com reacionaríeu si algú entrara al vostre jardí de casa dient que te set?

Anònim ha dit...

Moltes Gràcies!
La propera vegada que fem la ruta ja ho sabem. Sobre tot en estiu es quan mes falta fa tindre fonts on poder refrescar.
Gracies amic!

Anònim ha dit...

Esta ruta la tornarem a fer el 29 de Novembre de 2008.

Anònim ha dit...

També hi ha que dir que les fonts que ens diu anónimo, s'en eixen de la ruta que vam fer, però, ara ja sabem que tenim fonts per la zona.

Anònim ha dit...

Val vos envie dos enllaços a la pàgina d'ADENE, el primer un mapa molt esquemàtic:

http://www.adene.es/Lasierra/Introducción.aspx?PageContentID=133

I el segon a les fotos de les fonts:

http://www.adene.es/Lasierra/Fuentes/tabid/196/AlbumID/1009-77/Default.aspx

Espere que ho tingueu en compte per a l'altra i pugueu beure aigua fresca i no vos deshidrateu per eixa Serra d'Engra.... O preferiu les bolsetes eixes de caldo de putxero concentrat sabor a llima?????....